ACG
4.8
powered by Google
js_loader

De kosten van houtrot reparaties

De kosten voor de reparatie van houtrot bepalen we vaak bij een nacalculatie. Dit komt omdat de kosten van de reparatie pas kunnen worden bepaald nadat er is gestart aan de herstelwerkzaamheden. Tijdens onze inspectie moeten we de aangetaste houten delen, inclusief 1 cm gezond hout, verwijderen. Vervolgens kunnen we een indicatie geven van de verwachte kosten.

Houtrot reparatie met pasta delen we in als kleine, middelgrote en grote reparaties:

 • P1 klein: 30cm3 (tot een kwart set repair care 2-componenten pasta)
 • P2 middelgroot: 100 cm3 (tot een halve set repair care 2-componenten pasta)
 • P3 groot: 200 cm3 (tot een hele set repair care 2-componenten pasta)
Grootte van de reparatieKosten (excl. 9% btw*)
P1 kleinVanaf €53
P2 middelgroot Vanaf €90
P3 grootVanaf €175
* Het btw tarief van 9% geldt voor pasta reparaties bij particuliere woningen ouder als 2 jaar. Is de reparatie niet mogelijk met pasta en moeten we delen hout vervangen? Dan geldt een btw tarief van 21%

Dit is onze kracht

Resultaat gericht (team)werk

Medewerkers met vakmanschap

Duurzaam werk en materiaal

Klantgericht adviseren en luisteren

Verschillende repartie mogelijkheden

Waarbij we de ene situatie repareren met pasta, is het voor een andere situatie nodig om bepaalde delen hout te vervangen. Elke reparatie is anders en daarom maken we altijd een transparante en vrijblijvende offerte op voor je project. Hieronder zie je hoe wij over het algemeen verschillende houtrot situaties indelen:

 • Pasta reparatie: Pasta reparatie zetten we over het algemeen in voor gedeeltes tot een vuistgrootte. De aangetaste delen frezen we weg en vullen we vervolgens met pasta.
 • Lamineren of vervangen: Alles wat groter is dan vuistgrootte lamineren of vervangen we.

Lamineren & vervangen

Met lamineren halen we het aangetaste hout en 1 cm gezond hout weg. We plaatsen een nieuw stuk hout terug met de repair care 2-componenten pasta.

Moeten we grotere delen vervangen? Dan zagen we hele kozijnstijlen of dorpels weg. Deze vervangen we vervolgens voor nieuwe delen.

Repareer allerlei houten onderdelen

Bovenstaande reparaties gaan voornamelijk om de meest voorkomende reparaties, namelijk die van kozijnen. Dit zijn echter niet de enige houtrot reparaties die we uitvoeren. Ook voor de volgende houtrot reparaties zet je ons in:

 • Puivulling
 • Panelen
 • Rabatdelen
 • Andere gevelbekleding
 • Boeiboorden
 • Gootbetimmeringen
 • Draaiende delen, zoals ramen en deuren
 • Glaslatten

Al deze onderdelen kunnen wij gedeeltelijk of in zijn geheel vervangen.

Veel gestelde vragen

Houtrot herken je aan zachte, verkleurde plekken in het hout. Deze plekken worden vaak veroorzaakt door vocht. Het is belangrijk om houtrot zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen. Onbehandelde houtrot kan leiden tot structurele problemen en daarmee ook hogere kosten op de lange termijn.
Ja, in veel gevallen kan houtrot lokaal gerepareerd worden zonder het hele kozijn te vervangen. Dit is vaak een kosteneffectieve oplossing. Wij kunnen het aangetaste hout verwijderen en vervangen door nieuw, duurzaam materiaal, waardoor de integriteit van het kozijn behouden blijft.
De duur en kosten van een houtrot reparatie hangen af van de omvang van de schade. Kleine reparaties kunnen vaak snel worden uitgevoerd, terwijl grotere projecten meer tijd in beslag nemen. Wij bieden, na inspectie, een vrijblijvende offerte, zodat je weet wat de verwachte kosten zijn en wat de verwachte tijdsduur van de houtrot reparatie is.
houtrot-reparatie-kozijn

Reparatie of vervangen

In sommige gevallen is het beter om, qua kosten en qua levensduur, te kiezen voor vervanging van een houten onderdeel in plaats van houtrot reparatie uit te voeren. Dus in plaats van een pasta reparatie of het vervangen van een deel van het hout plaatsen we een geheel nieuw houten onderdeel.

Een bijkomend voordeel van vervangen is dat je in het geval van bijvoorbeeld een kozijn kan kiezen voor een geheel andere indeling. En wil je liever overstappen op kunstof kozijnen? Ook dat kan. Wij vervangen het houten kozijn en we kunnen ook de andere kozijnen, zonder houtrot, gelijk vervangen.

Ook bij het vervangen van gootbetimmeringen, boeidelen of panelen kan je kiezen voor een onderhoudsarme kunststof optie. Denk hierbij aan Trespa beplating, Rockpanel gevelbekleding en Keralit gevelbekleding. Deze producten zijn in allerlei uitvoeringen, texturen, kleuren en designs verkrijgbaar.

Gerelateerde projecten

Behoefte aan een échte  vakman?

Bel mij terug!

Name(Vereist)
Welk dagdeel komt jou het beste uit?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op voor een fijn gesprek

ACG Schilders & Totaalonderhoud

Adres

Von Suppéstraat 26
5011 EE Tilburg, Nederland

013 8 50 80 02
info@acg-schildersbedrijf.nl

BTW NL861690746B01
KVK 80491251